AMSTERDAM - Jesse Mahieu ging zondag verrassend het schip in met Pinoké. De thuiswedstrijd tegen Den Bosch ging met 3-2 verloren. Mahieu legt uit wat er afgelopen weekend fout ging en waarom de Steekneuzen nog geen topploeg zijn.

"Ik vond eigenlijk de hele wedstrijd tegen Den Bosch slecht", aldus de captain van de Amsterdammers.

"Het probleem is dat wij toch een vrij nieuw team hebben, met nieuwe spelers, die allemaal heel goed zijn. Maar er zitten een heleboel spelers tussen die het gevoel hebben dat ze zichzelf moeten bewijzen en dat op een verkeerde manier uiten."

Goede basis

"Haantjes-gedrag? Dat weet ik niet. Het gaat er meer om dat wanneer je niet in een wedstrijd zit, je beter de bal even gesloten kan aannemen en doorpasst. Nu is het eerder zo dat die jongens op zo’n moment een actie willen maken, laten zien dat ze ook heel goed zijn."

"Dat is het manco van een vrij nieuw team. De basis is goed, iedereen is positief, maar we die geldingsdrang kan beter op een andere manier geuit worden. Het is allemaal niet zo erg, maar we moeten dat wel even omdraaien."

Geen zorgen

Grote zorgen zijn er niet bij Mahieu. En daar heeft de lange aanvoerder van de Amsterdammers ook amper tijd voor. Want woensdagavond wacht al weer de volgende wedstrijd.

"Bloemendaal-uit. Een compleet andere wedstrijd voor ons, waarin we de underdog zijn. Als je op basis op het verleden kijkt, heb je daar niets te winnen. Maar we willen er wel naartoe, dat we bij dat soort wedstrijden ook drie punten gaan pakken. Eerst zullen we van die wisselvalligheid afmoeten." 

"Teams als Amsterdam en Bloemendaal spelen ook weleens slecht, maar die winnen die wedstrijden vaak wel. Daar moeten we naartoe, dat we ook winnen wanneer we slecht zijn. Dan ben je een topploeg. En dat zijn we nu nog niet. Er is nog veel te doen."