AMSTERDAM - De mannen van Oranje-Zwart verspeelden zondag een 3-0 voorsprong tegen Laren. Door het 3-3 gelijkspel wacht de play-offdeelnemer van vorig seizoen als enige ploeg in de competitie nog op de eerste overwinning.

"We doen onszelf vandaag vreselijk tekort", reageerde coach Sjoerd Marijne zondag na afloop tegenover het Eindhovens Dagblad.

De oefenmeester van OZ zag zijn team via tweemaal Thomas Briels en een keer Justin Ellis – zijn eerste op de Nederlandse velden -  op 3-0 komen.

Maar na rust verdween de ruime voorsprong als sneeuw voor de zon. Tussen de 55e en de 60e minuut sloeg Laren driemaal toe, waardoor OZ maar de drie punten kon fluiten.

Energie verbruikt

"We hebben enorm veel energie verbruikt", vertelt middenvelder Thijs Maartens over de eerste helft van de wedstrijd. "We zaten tijdens de rust duizelig in de kleedkamer. Maar dit is wel de manier waarop het dit jaar zal moeten."

Hoewel zijn ploeg de riante voorsprong uit handen gaf, kan Marijne tevreden terugblikken op het duel. "We hockeyden met passie en kwamen onze afspraken na. Ik put hier vertrouwen uit voor de toekomst. (….) Als we zo spelen als vandaag, dan komen de overwinningen vanzelf."