AMSTERDAM - De Buffalo Bills hebben zondagavond voor een grote stunt in de National Football League (NFL) gezorgd door in eigen huis de New England Patriots te verslaan. Twee secondes voor tijd trapte Rian Lindell de winnende field goal binnen; 34-31.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de topploeg uit Boston. Sterspeler Tom Brady leidde zijn aanval naar drie scores en een voorsprong van 21-0.

De doorgaans balvaste en precieze quarterback raakten echter volkomen van slag. Brady moest toezien hoe de Bills tot vier keer toe een pass van hem onderschepte en terugkwamen in de wedstrijd.

Eén keer slaagde de defensie van Buffalo er zelfs in de bal terug te brengen voor een score en de 31-24 voorsprong.

Brady wist zich te herpakken en met de hulp van receiver Wes Welker, die goed was voor meer dan tweehonderd yards en twee touchdowns, kwamen de Patriots weer langszij. Ryan Fitzpatrick bracht de thuisploeg echter in de laatste minuten in de buurt van het doelgebied van New England, waar Lindell van dichtbij de beslissende punten binnenschoot.

Vick

In Philadelphia stond een pittige rivaliteit op het programma met de wedstrijd tussen de New York Giants en de thuisspelende Eagles. Quarterback Michael Vick kon, na een week die in het teken stond van een hersenschudding, echter geen indruk maken.

De linkshandige spelverdeler brak zijn rechterhand en miste daardoor het grootste deel van het laatste kwart. De Giants maakten dankbaar gebruik van het gemis van Vick. De verdediging onderschepte zijn vervanger, Mike Kafka, twee keer in zeven pogingen en stelde daarmee de winst veilig; 29-16.

Bij de Giants was het de tweedejaars receiver Victor Cruz die twee van de vier touchdownpasses van quarterback Eli Manning binnenhaalde. Daarnaast noteerde runningback Ahmad Bradshaw bijna honderdveertig yards en een touchdown door zowel de lucht als over de grond.

Saints

New Orleans had op eigen veld veel moeite met de Houston Texans. De bezoekers, nog altijd zonder sterspeler Arian Foster, kwamen in het laatste kwart twee keer op voorsprong, maar wisten dat beide keren niet vast te houden; 40-33.

Drew Brees, goed voor 370 yards en drie touchdowns, had het zwaar in het eerste kwart, maar maakte zijn twee geworpen intercepties na de onderbreking goed met drie scores. De eerste touchdown in de NFL ooit van rookie runningback Mark Ingram bezorgde de Saints de winst.

Packers

De Green Bay Packers bleken op bezoek in Chicago te sterk voor hun divisierivaal. De regerend kampioen steunde zondag op de productie van tigth end Jermichael Finley. Hij haalde tot drie keer toe een pass van Aaron Rodgers in de endzone van de Bears binnen; 27-17.

Naast de Patriots liepen ook de New York Jets tegen een onverwachte nederlaag aan. De Oakland Raiders beukten over de grond stevig in op de defensie van de Jets.

Met succes: alle vier de touchdowns kwamen op die manier tot stand. Grote man was dan ook runningback Darren McFadden, goed voor 171 yards en twee scores in de 34-24 overwinning.

Torrey Smith

De Baltimore Ravens kenden een droomstart tegen St. Louis en wisten de vroeg opgebouwde voorsprong met gemak te verdedigen in de tweede helft. Al in het eerste kwart bereikte quarterback Joe Flacco tot drie keer toe rookie receiver Torrey Smiths voor een touchdown. De 27-0 voorsprong bij de rust kwam daarna niet meer in gevaar; 37-7.

Pittsburgh had de nodige moeite met de Indianapolis Colts, die nog altijd sterspeler Peyton Manning wegens een blessure missen. In de laatste vijf en een halve minuut wisselde de leiding in de wedstrijd drie keer. Kicker Shaun Suisham stelde met luttele seconden op de klok de winst veilig voor de Steelers; 23-20.

Overige scores:
Jaguars @ Panthers 10-16, 49'ers @ Bengals 13-8, Dolphins @ Browns 16-17, Lions @ Vikings 26-23 (ot), Broncos @ Titans 14-17