AMSTERDAM - Landskampioen Amsterdam en 'runner-up' Bloemendaal moesten in de eerste ronde van de Rabo Hoofdklasse al direct goed bij de les blijven. Tegengoals vlogen om hun oren. 

Amsterdam wist Den Bosch te overklassen. Bloemendaal bleef steken op een gelijkspel. Hockey.nl zet alle uitslagen op een rij.

Kampong - Hurley 3-6 (1-3)
Wat een mooie start voor het gepromoveerde Hurley. Kampong nam in eerste instantie het initiatief en maakte binnen drie minuten de 1-0. De Amsterdamse ploeg hield hun hoofd koel en volgde hun eigen plan. Dat pakte goed uit getuige de ruststand van 1-3. Hoewel Kampong in de tweede helft nog twee goals maakte, kwam de spanning in de wedstrijd niet meer terug. Een succesvolle rentree in de hoofdklasse van Hurley dus.

>>Klik hier voor de details 

SCHC - Pinoké 1-4 (0-1)
Net als de andere twee Amsterdamse ploegen, heeft ook Pinoké een vliegende start in de hoofdklasse. Nieuwkomer Lucas Judge opende de score en liet daarmee direct zien van belangrijke waarde te zijn voor zijn nieuwe team.

>>Klik hier voor de details 

Oranje-Zwart - Schaerweijde 0-1 (0-1)
De kandidaat voor degradatie laat zien dat niemand hen mag onderschatten. Op eigen veld moest Oranje-Zwart toezien hoe de promovendus stand wist te houden tegenover de eigen routiniers. 

>>Klik hier voor de details 

HGC - Bloemendaal 3-3 (3-3)
De hockeyers van HGC zitten op een roze wolk sinds de EHL-winst van een paar maanden geleden. Ook Bloemendaal lukte het niet de Hagenaars te breken. Beide ploegen probeerden in de tweede helft de overwinning naar zich toe te slepen, maar de bal ging niet één keer meer over de doellijn.

>>Klik hier voor de details 

Amsterdam - Den Bosch 6-4 (5-2)
Door middel van een verrassingsoffensief probeerde Den Bosch tegenstander Amsterdam direct onder druk te zetten. Dat lukte in eerste instantie, binnen zeven minuten kwamen de Brabanders op een 2-1 voorsprong. De landskampioen stelde daarna snel orde op zaken en maakte voor rust nog vier goals. De verdediging van beide ploegen liet te wensen over. Den Bosch leek nog succesvol terug te komen, maar Amsterdam was uiteindelijk te sterk.

>>Klik hier voor de details 

Laren - Rotterdam 2-0 (0-0)
De debuterende coach Reinoud Wolff heeft geen leuke zondag. Hij zag zijn ploeg, kandidaat voor de titel, op het veld van Laren verliezen. In de tweede helft lukte het Melchior Looijen en Roderik Huber de verdediging van Rotterdam te kraken waardoor de overwinning naar Laren ging.

>>Klik hier voor de details