BEEKBERGEN - Sanne Wevers ontbreekt zaterdag in de turninterland tegen Polen in Lekkerkerk. Ze is tijdens de training ten val gekomen en heeft daardoor een enkelblessure opgelopen.

Nader medisch onderzoek moet uitwijzen of ze op tijd kan zijn hersteld voor de WK in Tokio (7-16 oktober).

De wedstrijd tegen de Poolse vrouwen is belangrijk in de voorbereiding op het mondiale titeltoernooi in Japan, waar tevens de eerste startbewijzen voor de Olympische Spelen zijn te verdienen. De Nederlandse WK-ploeg wordt op 14 september bekend.

KNGU-topsportmanager Ad Roskam wees woensdag de zes turnsters aan die Oranje zullen vertegenwoordigen tegen Polen. Het zijn Céline van Gerner, Joy Goedkoop, Wyomi Masela, Yvette Moshage, Marlies Rijken en Lieke Wevers. Tess Moonen is de reserve.

Londen

De kernploegleden Jessica Dowling, Melissa Scherpenisse en Dianne Teunisse komen ook in actie maar hun verrichtingen tellen niet mee voor de interland. Wel blijven zij kandidaat voor de definitieve WK-selectie evenals Sanne Wevers, mits fit.

Tijdens de WK kwalificeren de beste acht teams (mannen en vrouwen) zich voor Londen. De nummers 9 tot en met 16 mogen in januari in de Engelse hoofdstad meedoen aan een 'testevent', waar de laatste vier olympisch tickets worden vergeven.

Om individueel naar de Spelen van 2012 te mogen, is tijdens het WK een podiumplaats vereist.