“Robin Haase speelt momenteel het beste tennis van carrière”, zegt Marcella Mesker. Voor het NOS radio 1 journaal en Langs de Lijn doet zij dagelijks verslag van de US Open.

 "Op het gravel van Kitzbuhel pakte Haase begin augustus zijn eerste ATP-titel", gaat Mesker verder. "En vorige week haalde hij in Winston-Salem de halve finale op hardcourt."

"Hij heeft de smaak van de overwinning daardoor te pakken. De gretigheid straalt er vanaf. Hij kende een uitstekende voorbereiding op de US Open."

Gravel

De Nederlander treft in de eerste ronde op Flushing Meadows de Portugees Rui Machado. Het duel tegen de nummer 79 van de wereld staat als tweede partij gepland op baan 4.

"Haase gaat die partij winnen. Dat kan niet anders. Machado is een speler die vooral op gravel uit de voeten kan. Daar boekt hij zijn beste resultaten. Niet op hardcourt. Ter voorbereiding op de US Open heeft hij niet eens een toernooi op hardcourt gespeeld."

Valkuil

In de tweede ronde stuit Haase mogelijk op Andy Murray, de nummer vier van de wereld. "Dat is de enige valkuil", zegt Mesker. "Het kan zijn dat Haase al teveel met die partij bezig is."

"Dan kan het moeilijk worden tegen Machado. Maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. Op zo'n groot toernooi als de US Open is zo'n eerste ronde te belangrijk. En zijn coach Dennis Schenk zal hem bij de les houden."

De prognose van Mesker: "Het wordt geen walk over, maar Haase wint wel in drie sets."