YEOSU - Met een twaalfde en laatste plaats deed Michel Mulder niet mee om de medailles bij de 300 meter tijdrit op het WK Inline-skaten in Zuid-Korea. Toch toonde de sprinter zich tevreden: 'dit geeft vertrouwen voor het wegtoernooi.'

De winst op de 300 meter ging bij de heren naar Pedro Causil uit Colombia. Hij klokte 24.314. Het zilver ging naar zijn landgenoot Andres Felipe Muñoz (24.247). Derde werd Nicolas Pelloquin uit Frankrijk met 24.503.

Mulder maakte in zijn race een aantal technische foutjes en zette een langzamere tijd dan in de series neer: 25.202. Dat deerde hem niet.

De finaleplaats was een onverwacht succes op het sterk bezette WK. Met veel vetrouwen kijkt Mulder vooruit naar de 200 meter op het wegparcours dat hem op het lijf geschreven is.

Dames

Ook bij de dames ging de zege naar een Colombiaan. Jercy Puello (26.382) versloeg met ruime voorsprong Yi Seul An (26.513) uit Zuid-Korea. Derde werd Erika Zanetti met 27.096.

Bij de Junioren zegevierde bij de heren Bongju Choi (Zuid-Korea) voor Andres Agudelo (Colombia) en Darren de Souza (Frankrijk). Bij de dames ging het goud naar So Yeong Shin (Zuid-Korea) voor Yesenia Escobar (Colombia) en Estefania Hurtado (Colombia).