“Michaëlla Krajicek is met Eric van Harpen als coach aan haar tweede tennisleven begonnen. Onder hem kan ze sprongen vooruit maken.” Dat zegt Marcella Mesker die voor het NOS radio 1 journaal en Langs de Lijn verslag doet van de US Open.

Krajicek maakt in New York na drie jaar afwezigheid haar rentree op een Grand Slam-toernooi.

In 2007 bereikte de Nedelandse de kwartfinale van Wimbledon, een jaar later stond ze dertigste op de wereldranglijst, maar daarna zakte ze ver weg. Op dit moment is ze de nummer 183 van de wereld.

Top 100

“Leuk dat ze er weer bij is”, zegt Mesker. Ze heeft met haar nieuwe coach een goede start gemaakt door zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor de US Open.”

“Met Van Harpen werkt ze aan haar techniek. En ze proberen meer touch in haar spel te brengen. Als er een klik is tussen de twee dan kan ze haar spel flink verbeteren. Van Harpen is een ervaren trainer die tennis eet, drinkt en ademt. Met hem kan ze terugkeren in de top 100.”

Winning mood

Krajicek neemt het in de eerste ronde op tegen de Griekse Eleni Daniilidou. De Griekse is de nummer 88 van de wereld. Het duel staat als vierde partij gepland op baan 10.

“Geen slechte loting, al staat Daniilidou natuurlijk honderd plaatsen hoger. Krajicek kan vrijuit spelen en is door haar overwininningen in het kwalificatietoernooi in de winning mood. Deze tegenstander is niet onoverkomelijk.”

De prognose van Mesker: “Ik denk en hoop dat Krajicek wint in drie sets.”