AMSTERDAM - De Philadelphia Eagles maken van de controversiële quarterback Michael Vick één van de best betaalde spelers in de National Football League (NFL).

Volgens ESPN heeft de club de spelverdeler een aanbieding van honderd miljoen dollar voor de komende zes seizoenen gedaan. Van de honderd miljoen is ongeveer veertig miljoen gegarandeerd.

Vick beschikt naast een sterke arm ook over veel loopvermogen. Dat maakt hem tot één van de gevaarlijkste aanvalsleiders in de NFL. Vorig jaar leidde hij zijn ploeg naar de play-offs, waarin in de eerste ronde verloren werd van de latere kampioen Green Bay Packers.

Harde werk

"Ik ben erg blij dat we met Michael overeenstemming hebben kunnen bereiken over dit contract voor de lange termijn", liet hoofdcoach Andy Reid weten in een verklaring. "Het is het gevolg van het harde werk dat hij de afgelopen jaren op en naast het veld heeft verricht om zichzelf te verbeteren."

De quarterback kwam in 2007 in opspraak door zijn betrokkenheid bij illegale hondengevechten. De rechter veroordeelde Vick tot een straf van achttien maanden in een federale gevangenis en de NFL besloot hem voor onbepaalde tijd te schorsen.

Failliet 

Eind 2009 maakte Vick zijn rentree in de NFL. In 2001 werd hij door de Atlanta Falcons als eerste gekozen in de draft en ontving hij al een bedrag van 130 miljoen dollar.

Dat geld moest hij allemaal inleveren na zijn veroordeling. Vick moest destijds zelfs een persoonlijk faillissement aanvragen.