AMSTERDAM - Novak Djokovic wordt gezien als de grote favoriet voor de eindzege bij de US Open. De huidige nummer één van de wereld houdt voorafgaande aan het toernooi Rafael Nadal en Andy Murray achter zich.

Roger Federer behoort volgens wedkantoor Unibet niet tot de drie grootste kanshebbers op de titel in New York. Een overwinning van de Zwitser levert 6,2 keer de inzet op. Een overwinning van Djokovic, Nadal of Murray is volgens de bookmakers waarschijnlijker.

De Serviër heeft een notering van 2,5 en is daarmee met afstand de grote favoriet. Nadal en Murray zijn min of meer gelijkwaardig aan elkaar. Een overwinning van de Spanjaard of de Brit is goed voor vijf keer de inleg.

Een stunt van Robin Haase wordt nagenoeg onmogelijk geacht door Unibet. Mocht de Hagenaar de titel veroveren levert dat maar liefst 500 keer de inzet op.

Rus

Bij de vrouwen is de als 28ste geplaatste Serena Williams de torenhoge favoriete. Hoewel de organisatie haar laag inschaalt, beloont Unibet de eindzege van Serena met slechts 2,5 keer de inzet. Maria Sjarapova is de enige andere vrouw met een notering onder de tien.

Een nieuwe toernooizege van Venus Williams is volgens het wedkantoor niet te verwachten. Mocht zij winnen levert dat vijftig keer de inleg op. Een eindzege van Rus is helemaal niet te verwachte. Mocht de Nederlandse vriend en vijand verbazen, levert dat drieduizend keer de inzet op.