MÖNCHENGLADBACH - Na de overwinning op het Europees kampioenschap had de gedeelde topscorer Kim Lammers nieuws. "Dit was mijn laatste EK."

"Ik ga nog helemaal voor Londen. Daarna is het wel klaar", ging de 30-jarige spits verder. "Of ik moet een enorme laatbloeier blijken. Maar dat denk ik niet."

In Mönchengladbach speelde Lammers haar vijfde EK. Voor de vierde keer won ze goud. Maar de feestvreugde was er daarom niet minder om.

Terugkijkend op het EK concludeerde de aanvaller van Laren dat Oranje het beste spel voor het laatst bewaard had. Want ook Lammers was het ermee eens dat de start wat stroef was. "Soms moet je gewoon in het toernooi groeien."

Verdedigend 

"Na de Champions Trophy was het lastig om meteen weer goed te zijn. En we kregen hier ineens te maken met ploegen die heel verdedigend speelde."

"Die Italiaansen lagen echt met zijn elven voor de goal. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het is best lastig om daar doorheen te komen. Uiteindelijk hebben we dat nog prima gedaan, vind ik."

"Toen we in de finale tegen een Duitsland speelde dat wel wilde hockeyen, zag je dat wij weer goed waren. Gelukkig, want een toernooi is altijd het leukst op het laatst."