DAEGU - Bram Som is er zondagavond tijdens de WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu niet in geslaagd op de 800 meter een finaleplaats af te dwingen. 

 De Nederlander eindigde in zijn serie als zesde (1.46,69). De eerste twee van de drie series en de twee tijdsnelste verliezers gaan door naar de eindstrijd op dinsdag.

Som baalde in eerste instantie dat hij het niet had gered. Later volgde de berusting. De Amerikaan Nick Symmonds en de Rus Joeri Borzakovskij verrasten de Nederlander al vroeg in de race door initiatief te nemen.

''Ze komen altijd van achteren opzetten. Ik had er geen rekening mee gehouden. Mijn strategie was om ze voor te blijven. Toen ze passeerden wist ik eigenlijk al dat dit het niet zou worden.''

Som, die de kwalificatie-eis niet haalde maar clementie van de Atletiekunie kreeg, besefte later dat de halve finale het maximale was op dit moment. ''Een gebrek aan capaciteit op dit moment, wat door blessures in het voorjaar is ontstaan. Ik heb hier veel geleerd met het oog op Londen 2012.''