SPA-FRANCORCHAMPS - Giedo van der Garde kan dit jaar geen kampioen meer worden in de GP2, het voorportaal van de Formule 1. De Nederlandse autocoureur viel zaterdag uit in de hoofdrace op circuit Spa-Francorchamps.

De Fransman Romain Grosjean finishte als derde en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het klassement dusdanig, dat hij drie races voor het einde al zeker is de van de titel. De Duitser Christian Vietoris won de race.

Vreselijke race

''Wat een vreselijke race", verzuchtte Van der Garde na afloop. ''Ik startte vanaf de elfde plaats en lag in de eerste bocht al zesde, toen ik door Esteban Gutierrez naar buiten werd gedrukt, op het natte deel van het circuit. Ik was gelijk de controle kwijt en klapte in de banden.''

Van der Garde kon wel doorrijden en wist zich weer op te werken, toen hij problemen kreeg met de motor en een extra pitstop moest maken.

''Daardoor verloor ik wat plaatsen.'' Het verhaal eindigde toen Rodolfo Gonzalez vol achter op de bolide van de Nederlander knalde op een moment dat de race was geneutraliseerd.