AMSTELVEEN - Max Caldas maakt begin volgend jaar bij de Champions Trophy de keuze wie eerste doelvrouw wordt van de Nederlandse hockeyploeg.

Dat zei de bondscoach zaterdag na de met 3-0 gewonnen EK-finale tegen Duitsland. Op het EK wisselden Floortje Engels en Joyce Sombroek elkaar af onder de lat.

De Champions Trophy is van 28 januari tot 5 februari in Rosario.

Engels mocht zaterdag de finale keepen en deed dat goed. ''Joyce en ik konden ons goed vinden in deze keuze'', aldus Engels.

''We hebben er deze zomer allebei alles uitgehaald. In de finale voelde ik nu wel behoorlijke druk, maar dat heb je altijd wel als je een finale moet spelen.''

Ervaring

Caldas is blij dat hij van beide doelvrouwen gebruik gemaakt heeft. ''De keepsters hebben elkaar nodig. Ze hebben allebei deze ervaring nodig'', zo zei hij.

''Volgend jaar moet ik een keuze maken. Waarschijnlijk bij de Champions Trophy, dat is het meest logische moment.''

Londen

Na de zomer richt Oranje zich, naast de Champions Trophy, vooral op de Spelen in Londen. Caldas gaat wekelijks met zijn team drie dagen in 'quarantaine' op Papendal.

Op die manier staat de voorbereiding de clubverplichtingen van de speelsters niet in de weg.

''De contacten met de clubs zijn nauw en heel goed'', aldus Caldas. ''Daar ben ik heel blij mee. Dat maakt het werken prettig.''