DEN HAAG - Het succesvolle seizoen op de World Tour duurde net iets te lang voor Sanne Keizer en Marleen van Iersel. Het Nederlandse koppel had na hun toernooizeges in China en Polen ook voor eigen publiek op het strand van Scheveningen willen schitteren.

Maar fysiek konden ze het niet meer opbrengen en moesten na een nederlaag tegen het Mexicaanse tweetal Candelas Bibiana/Mayra Garcia genoegen nemen met slechts een gedeelde 17e plaats.

''Het is heel jammer. Maar het was iets te veel. Dit is helaas de prijs die we moeten betalen voor een succesvol seizoen'', concludeerde Keizer. Tijdens de NK vorige week waren de twee al niet fit meer. Ze gingen in de halve finales verrassend onderuit en lieten de wedstrijd om de bronzen medaille schieten.

Overbelasting

''Eigenlijk hadden we niet mee moeten doen aan de NK. We hebben daarna wel wat rust gehad, maar het was niet genoeg. We wilden heel graag, maar we hebben allebei een overbelaste schouder.''

''Het belangrijkste is dat we zo goed als zeker zijn van de Olympische Spelen. Dat was ons doel voor dit seizoen.''

Groepshoofd

Keizer en Van Iersel staan nu zesde op de wereldranglijst. Ze willen deze positie graag vasthouden om volgend jaar bij de Spelen groepshoofd te zijn bij de loting.

''We gaan volgend seizoen wel wat minder spelen om helemaal fit te zijn voor Londen. Maar we gaan zeker aan alle grandslams meedoen.''

Ze komen dit jaar waarschijnlijk nog wel in actie bij het laatste toernooi uit de World Tour in Phuket. Dat staat in november op het programma. ''Het is wel een lekkere onderbreking voor de lange winter. Maar we willen eerst kijken hoe we ervoor staan. We gaan nu drie weken vakantie vieren en daarna weer trainen. We zullen dan een beslissing nemen.''

Schuil/Nummerdor

Richard Schuil en Reinder Nummerdor plaatsten zich voor de vierde ronde. Ze wonnen met 21-18 21-16 van het als eerste geplaatste Poolse tweetal Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel. V

orige week wonnen ze ook van de twee in Finland.

Emiel Boersma en Daan Spijkers hebben hun verblijf via de herkansingen verder verlengd. De twee wonnen met 14-21 21-19 15-12 van de Noren Martin Spinnanger en Tarjei Skarlund.

Daarna moesten ook Renato Gomes en Jorge Teceiro uit Georgië eraan geloven: 21-14 21-14. Boersma en Spijkers moeten zaterdag nog twee wedstrijden winnen om de halve finale te halen.