Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Looijen: Het gaat niet alleen om het geld

AMSTERDAM - Melchior Looijen maakte eind mei bekend dat hij Kampong ging verlaten. In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt de cornerspecialist, volgend seizoen in dienst van Laren, waarom de Utrechters geen topploeg zijn.

 ''Om een topclub te zijn moet je meerdere duels achter elkaar winnen en ik kan me niet herinneren dat we ooit met Kampong vier wedstrijden achter elkaar hebben gewonnen'', vertelt de voormalige captain van de Utrechters.

''Dat laatste zetje naar de play-offs is in elf jaar tijd altijd te lastig gebleken. Waar dat aan ligt? Mentaliteit is denk ik wel de belangrijkste reden en dat heeft niet alleen met de inzet op de training te maken.''

''Het is ook een stuk bewustzijn in de wedstrijd, misschien spelen we vaak te onbevangen. Het is het ongrijpbare in de sport'', vervolgt hij. 

Wikken en wegen

Na maanden wikken en wegen, mede door onzekerheid op maatschappelijk vlak, koos Looijen ervoor om zijn geluk elders te beproeven, bij Laren.

''Het gaat niet alleen om het geld. Ik ben door veel clubs gebeld, dus ik had sowieso de mogelijkheid om meer te verdienen. De ultieme reden is dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging.''


Lees meer over:

Laren

Aanbevolen artikelen