Fredy von Osten heeft de Protest Cable Call op zijn naam geschreven. De Duitser wist de titel bij de Pro Men binnen te slepen en werd daarnaast ook nog eerste in de obstacles only competitie. Een unieke prestatie voor de 18-jarige rijder.

 "Ik ben blij dat ik aan het hele evenement meegedaan heb. Hierdoor heb ik twee titels veroverd. Hoewel de competitie bij de Pro Men toch iets belangrijker was, vind ik het erg fijn dat het me ook gelukt is te winnen op de obstacles," zegt Von Osten.

In de Obstacles Only competitie gaan vier riders tegelijkertijd het water op, om zo in zeven minuten op de verschillende obstakels te laten zien wat ze in huis hebben. Rijders die vallen, moeten echter terug zwemmen of rennen om weer opnieuw aan de start te verschijnen.

Daarmee gaat zo veel tijd verloren, dat ze eigenlijk al niet meer in aanmerking komen voor de winst. Von Osten bleek bijzonder consistent, in tegenstelling tot zijn tegenstander Dominic Gührs, die onderuit ging en zichzelf daarmee elimineerde.

Fooshee

Ook bij de Pro Men troffen Gührs en Von Osten elkaar. De Amerikaan Tom Fooshee was in deze categorie favoriet voor de winst, maar kwam twee keer ten val tijdens zijn finalerun.

Fooshee werd hierdoor vierde. Von Osten stond daarentegen een foutloze run, waardoor direct duidelijk was dat de Duitser de winst te pakken had. Hij won met tien punten verschil van Gührs, die uiteindelijk tweede werd.

"Ik heb me op deze wedstrijd voorbereid door een aantal dagen van te voren hier te komen met mijn vrienden", zegt Von Osten ietwat verveeld. "We hebben gewoon lekker aan de baan gehangen en kwamen er zo goed in. Ik denk dat ik daardoor ook gewonnen heb. En omdat ik gewoon goede sprongen stond."

Sfeer

Over de vraag wat hij van de Cable Call vond, hoeft hij niet lang te twijfelen. "Dit evenement was echt geweldig", zegt hij. "Het was ontzettend goed geregeld, de sfeer was goed en er waren goede rijders uit veel verschillende landen."

"Ik ben er volgend jaar zeker weer bij! En natuurlijk zal ik over twee weken bij de volgende WWA-wedstrijd in Hamburg starten. Daar woon ik namelijk, dus dat is wel makkelijk voor me. Ik hoop daar weer te kunnen herhalen wat ik vandaag gedaan heb."