NIEUWEGEIN - Dankzij twee eerste plaatsen in zowel de kwart- als de halve finale heeft Denise de Haan zich geplaatst voor de eindstrijd van de Protest Cable Call. Daarin zal ze zondag proberen haar eerste WWA-titel op Nederlandse bodem te behalen.

Toch verliep de dag niet geheel vlekkeloos voor de 24-jarige wakeboardster. Haar vin brak aan het begin van haar run op een van de obstacles, waardoor ze het de rest van haar parcours iets moeilijker had.

"Ik kon wel loslaten en aangeven dat ik materiaalpech had, maar ik had zelf geen back-up vinnen meegenomen. Dus ik dacht, ik doe het gewoon maar zo", zegt ze lachend.

Gunstig

De nieuwe aanpak legde haar geen windeieren, want ze bereikte op overtuigende wijze de halve finale. De rijders werden verdeeld over twee heats, waarvan De Haan in de meest gunstige groep werd ingedeeld.

Ze trof de twee Engelse dames Kirsteen Mitchell, Chloe Dowdie en de Duitse Cosima Giemza. Toch voelde de wakeboardster zich wel gespannen voor de start.

"Iedereen hier is gewoon goed. Daardoor had ik echt een finalegevoel en moest ik er vol voor gaan. Ik had een blind trick en stond drie inverts meer dan die andere meiden."

Indruk

Daarmee veroverde De Haan de eerste plek in haar heat. Op de vraag wat haar zwaktes zijn, antwoordt ze: "Ik ben nergens bang voor, ik ga er gewoon voor. Het was mijn doel om de finale te halen en dat heb ik nu bereikt."

Morgen zal de Haan aan de start verschijnen naast Tor Young (UK), die haar comeback maakt, Kirsteen Mitchell (UK) en Sophie Marie Reimers (GER). Ze hoopt indruk te maken door een highender, een samengestelde sprong, aan haar run toe te voegen.

Consistent

"Ik heb een volle en snelle run, waardoor ik eigenlijk elk hoekje wel goed kan benutten", zegt ze. "Ik weet echt niet wie er gaat winnen. Alle meiden liggen aardig dicht bij elkaar."

"Het is maar net wie er blijft staan, die kan het podium beklimmen." Over de vraag of zij zelf een beetje zeker op haar board staat, hoeft ze niet lang na te denken. "Ik ben op dit moment aardig consistent."