NIEUWEGEIN - De Nederlandse wakeboardster Denise de Haan heeft zich bij de Protest Cable Call geplaatst voor de finale. Zij neemt het daarin zondag op tegen de Britse dames Tor Young en Kirsteen Mitchell en de Duitse Sophie Reimers.

De enige WWA-wedstrijd die Nederland rijk is begon niet vlekkeloos voor de 24-jarige Almeerse. In de kwartfinales brak de vin in tweeën waardoor ze moeite had met de trucs. Niettemin wist ze de halve finales te bereiken.

Daarin kende ze geen ongelukkige loting. Haar twee grootste rivales, Reimers en de Australische Angelika Schreiber, waren ingedeeld in de andere halve finale.

De Haan bleef in haar halve eindstrijd naast Mitchell ook de Britse Chloe Goudie en de Duitse Cosima Giemza met gemak voor.

Schreiber, die vorig jaar als vierde eindigde op de Cable Call, overleefde de halve finale niet. Zij eindigde van de vier rijdsters als laatste. De Britse Young eindigde als eerste. Daarmee bleef ze ook de regerend kampioene Reimers voor.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg het damestoernooi al een flinke klap te verwerken. De Nederlandse titelfavoriete Maxine Sapulette kon vanwege medische redenen niet van start gaan.