Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Jammer dat het in Nederland altijd slecht weer is'

NIEUWEGEIN - De Thai Daniel Grant is één van de meest opvallende namen bij de Protest Cable Call. De pas dertienjarige wakeboarder staat te boek als een groot talent en doet op de Down Under Cableway een gooi naar de eindzege.
Door NUsport

"Ik ga proberen lekker te rijden en hoop hier de finale te halen", verklaarde hij voorafgaande aan de kwalificaties voor de Pro Men-klasse.

"Bij het wakeskaten kwam ik net wel twee keer ten val. Ik moet nog even wennen aan deze kabel. De laatste bocht is een heel lang stuk. De langste die ik ooit ben tegengekomen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent is het een mooie baan."

Weer

De jonge Thai baalt echter wel van het slechte weer in Nederland. "Als het hier wel eens warm zou zijn, zou dit met afstand het gaafste land ter wereld zijn", zei Grant, die voor de tweede keer in zijn leven in Nederland is, met een glimlach. "Jammer dat het hier altijd regent."

"Maar de wedstrijd is hier goed opgezet. Als je om je heen kijkt zie je hoe groot ze het hebben aangepakt. Om de hele plas is er gewoon ontzettend veel te doen en je kan dankzij de schermen ook goed zien wat er allemaal op het water gebeurd."

Boarden

Grant won half juni het wakeskate-onderdeel (voeten los van het board) bij de Wake the Line in Keulen. Bij de Cable Call wil hij zich echter voornamelijk richten op het wakeboarden (voeten vast aan het board).

"Deze baan leent zich daar beter voor vind ik. Maar bij de wakeskate heb ik me net ook geplaatst voor de halve finale, dus ook daar zit ik er nog in."

Aanbevolen artikelen