ATLANTA - Tiger Woods heeft vrijdag (plaatselijke tijd) voortijdig afscheid moeten nemen van het PGA Championship. De veertienvoudig winnaar van een major haalde de cut niet.

Woods kende een dramatische start met 77 slagen. Met een tweede ronde van 73 kon hij zich daarvan niet herstellen.

''Het is absoluut een stap terug dat ik de cut niet haal en het toernooi moet verlaten, maar het is wel een grote stap voorwaarts dat ik de afgelopen twee weken fit ben gebleven'', aldus Woods.

Vanwege een beenblessure kwam Woods drie maanden niet in actie. Zijn laatste zege dateert inmiddels van november 2009. Zijn laatste major won hij in 2008 bij de US Open.

De Amerikanen Jason Dufner en Keegan Bradley gaan met 135 slagen aan de leiding.

Ze worden in het klassement gevolgd door onder anderen Jim Furyk, Scott Verplank, Anders Hansen, Brendan Steele en Brandt Jobe.

Tweede plan

Geen Luke Donald, Geen Lee Westwood, geen Martin Kaymer, geen Rory McIlroy, geen Darren Clarke in de top dus. De Europeanen moeten vooralsnog met een rol op het tweede plan genoegen nemen. Sterker: titelverdediger Martin Kaymer ligt er al uit.

De cut viel op de par-70 Highland Course op 144 (+4) en de Duitser kreeg na een tweede ronde in 73 slagen een totaal van 145 achter zijn naam.

Ook Clarke, de kersverse Brits Open-kampioen miste met een totaal van +14 de cut, net als zijn landgenoot Graeme McDowell (+12) overigens. Andere opmerkelijke slachtoffers waren Dustin Johnson en Louis Oosthuizen.