KRISTIANSAND - Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn in de kwartfinale van het EK beachvolleybal in Kristiansand uitgeschakeld.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben hun faam niet waar kunnen maken in het Europees kampioenschap beachvolleybal. Het favoriete duo strandde vrijdagavond in de Zuid-Noorse plaats Kristiansand in de kwartfinales.

De andere Nederlandse tweetallen werden eerder op de dag in de tweede eliminatieronde uitgeschakeld.

Verrassing

Keizer en Van Iersel lieten zich onaangenaam verrassen door Barbara Hansel en Sara Montagnolli. Ze moesten de eerste set aan hun Oostenrijkse opponentes laten, maar herstelden zich gedecideerd.

In de tiebreak lukte het evenwel niet om door te drukken: 17-21 21-15 12-15. Eerder op de dag overtuigden de nationale kampioenen wel tegen de Noorsen Kathrine Maaseide en Ingrid Torlen: 21-12 21-16.

Van der Hoeven/Wesselink

Roos van der Hoeven en Marloes Wesselink slaagden er niet in zich bij de laatste acht te scharen. Ze boden tegen het sterke Duitse tweetal Sara Goller/Laura Ludwig in de eerste set redelijk tegenstand, maar waren in de tweede kansloos: 18-21 11-21.

Jantine van der Vlist/Merel Mooren en Michelle Stiekema/Rimke Braakman redden het evenmin. Het laatste duo maakte niettemin indruk tegen de als tweede geplaatste Italiaansen Greta Cicolari en Marta Menegatti: 15-21 23-21 14-16.