AMSTERDAM - Snowboardster Charlotte van Gils is er niet in geslaagd haar sterke optreden bij de Burton Open in Nieuw-Zeeland te bekronen met een podiumplaats. De 25-jarige Nederlandse eindigde in de finale als vierde.

Donderdag had Van Gils zich nog als beste rijdster gekwalificeerd voor de finale van het kersverse olympische onderdeel slopestyle. Daar bleef zij op imposante wijze onder anderen de Amerikaanse torenhoge favoriet Jamie Anderson voor.

Anderson, die slechts als derde de finale bereikte, revancheerde zich echter in het slotstuk en noteerde in zowel haar eerste als haar tweede run een score waar de overige zeven finalistes niet aan kwamen.

De Noorse Kjersti Ostgaard Buaas kwam nog wel dichtbij, maar miste het goud op vier punten (88.83 om 84.38). De Amerikaanse Jordie Karlinski werd dankzij een run die 61.35 punten opleverde derde.

Beste resultaat

Van Gils noteerde in de halve finale een score van 87.33 punten. In de eindstrijd wist ze dat echter niet te herhalen. Haar tweede run bleek de beste te zijn met 59.25 punten, goed voor de vierde plaats.

Het is voor Van Gils het beste resultaat op de prestigieuze Ticket To Ride-tour (TTR) tot nog toe. Afgelopen februari eindigde zij bij de Burton Candian Open, eveneens een 5-star event, op de zesde plaats bij de slopestyle.