ATLANTA - Tiger Woods is donderdag dramatisch van start gegaan tijdens het PGA Championship, het vierde Majortoernooi op de jaarlijkse golfkalender.

De 35-jarige Amerikaan had in Johns Creek, vlak bij Atlanta (Georgia), liefst 77 slagen nodig voor zijn openingsronde. Daarmee bleef hij zeven boven par.

Woods begon met drie birdies nog wel bemoedigend, maar daarna beleefde hij een diepe inzinking. Met vijf bogeys en drie dubbele bogeys blameerde hij zichzelf. De kans is klein dat hij na de tweede ronde de 'cut' voor het weekeinde nog weet te halen.

Geen schim

Woods wacht al 22 maanden op een nieuwe zege in het golfcircuit. De voormalige nummer een van de wereld is inmiddels afgezakt naar de dertigste plaats op de mondiale lijst.

Door zijn seksschandalen en zijn problemen aan knie en achillespees is hij een schim van de legendarische speler die onder meer veertien Majors op zijn naam schreef.

Stricker

De Amerikaan Steve Stricker gaat na de eerste ronde aan de leiding. De 44-jarige Tricker liep een eerste ronde van 63 slagen, zeven onder par.

Hij heeft twee slagen voorsprong op zijn landgenoot Jerry Kelly. De Amerikaan Shaun Micheel staat derde met 66 slagen.

De Noord-Ier Rory McIlroy, winnaar van de US Open, kon ondanks een polsblessure een ronde noteren in 70 slagen, wat hem de gedeelde 23e plaats opleverde.