AMSTERDAM - Directeur Javier Guillen van de Vuelta a España vindt het niet erg dat zijn ronde door veel renners wordt gezien als ideale voorbereidingskoers op de WK in Kopenhagen.

“Ik klaag daar niet over. Mede daardoor komen er dit jaar veel toppers aan de start”, zegt Guillen tegen Velo Nation. “Bovendien doen zij er goed aan de Vuelta uit te rijden, omdat er slechts twee weken zitten tussen de Ronde van Spanje en de WK."

Guillen is meer dan tevreden over het deelnemersveld, hoewel Alberto Contador opnieuw schittert door afwezigheid.

“De klassementsrenners van vorig jaar, van titelhouder Vincenzo Nibali tot Igor Anton, zijn weer van de partij. Bovendien krijgen de uitvallers in de Tour, Bradley Wiggins, Jurgen Van den Broeck, Andreas Klöden en Janez Brajkovic, een tweede kans. Verder maken beloften als Marcel Kittel en Peter Sagan hun debuut in een grote ronde.”

Vroege start

Guillen is blij dat de Vuelta een week eerder start dan gebruikelijk. “Het is nog steeds vakantie in Spanje, dus we hopen dat er nog meer mensen langs de kant van de weg staan of voor de televisie zitten dan de voorbije jaren het geval was."

De Ronde van Spanje begint op zaterdag 20 augustus met een ploegentijdrit in Benidorm.