NIEUWEGEIN - Judo Bond Nederland (JBN) krijgt volgende week uitsluitsel of het eind november alsnog een Grand Prix in eigen land mag houden. Rotterdam is inmiddels afgevallen als speelstad. De laatste hoop is gevestigd op Amsterdam.

JBN komt op dit moment 200.000 euro tekort om de beste judoka's van de wereld naar Nederland te halen. ''Dat komt vooral omdat de Nederlandse overheid dit jaar niet bijdraagt'', legt technisch directeur Cor van der Geest van de judobond uit.

''Dat is jammer voor een land dat de Olympische Spelen wellicht in 2028 wil houden en bij de beste tien sportnaties van de wereld wil horen.''

Topsport Rotterdam kan het tekort op de begroting voor de Nederlandse Grand Prix niet helemaal aanvullen. ''Amsterdam is nu onze laatste hoop'', zegt voorzitter Jos Hell van de Judo Bond Nederland.

''We weten binnen een week of de Grand Prix in de Sporthallen Zuid wordt gehouden of helemaal niet doorgaat. We moeten de hele begroting van 650.000 euro hebben afgedekt. Anders gaat het niet door, hoe jammer dat ook is.''