AMSTERDAM - Voor het derde jaar op rij wordt de Ladies Open op Broekpolder in Vlaardingen gehouden. De datum van het toernooi in 2012 is nog niet bekend. Dit jaar vond het kampioenschap begin juni plaats.

Het Deloitte Ladies Open werd in 2010 voor het eerst gespeeld op Golfclub Broekpolder met de Engelse Florentyna Parker als winnares.

Dit jaar trok het toernooi - de zestiende editie - uitzonderlijk veel toeschouwers mede dankzij Christel Boeljon, die op dat moment de nummer één positie van Europa bezette. De ruim tienduizend toeschouwers konden gemakkelijk op de baan terecht om de nieuwe Nederlandse ster te volgen.

Boeljon maakte lange tijd kans op de titel maar moest die eer aan het einde afstaan aan de Engelse Melissa Reid.

Waterhindernissen

De polderbaan, gelegen in het gelijknamige recreatiegebied, kenmerkt zich door de vele waterhindernissen en uitzichten over de lager gelegen terreinen van Midden-Delfland.

Toernooidirecteur Liz Weima: "Golfclub Broekpolder leent zich uitstekend voor een toernooi van het allerhoogste Europese niveau. De baan biedt genoeg uitdaging voor de speelsters en is goed toegankelijk voor het publiek om het toernooi te kunnen volgen. Wij zijn dan ook erg blij met de verlenging van het toernooi op deze baan."

Gastvrij

Bert Westendorp, voorzitter Golfclub Broekpolder: "Golfclub Broekpolder is vereerd en zal in 2012 wederom graag het Deloitte Ladies Open gastvrij ontvangen. De leden steunen deze beslissing massaal en de vrijwilligers zijn graag bereid een derde keer zich in te spannen voor een succesvolle bijdrage aan de organisatie."

"De afgelopen twee jaren hebben wij kunnen constateren dat een dergelijk toernooi het clubleven stimuleert en onze medewerkers motiveert. Mede door de adviezen van de Ladies European Tour zijn de greenkeepers in staat de baan in topconditie te brengen. Kortom in velerlei opzicht is de komst van een dergelijk toernooi een goede zaak voor de club."