AMSTERDAM - De Nederlandse skateboardster Candy Jacobs heeft haar debuut op de X-Games opgeluisterd met een knappe zesde plaats op het onderdeel street. De 21-jarige studente miste op een haar na de finale.

Jacobs had het niet getroffen met de tegenstanders in haar heat. Ze moest het opnemen tegen vier sterke rijders uit Amerika en Brazilië. De Nederlandse liet tijdens haar eerste run echter meteen een goede score noteren (73,66).

De regerend kampioene Alexis Sablone (83,66), Jessica Florencio (79,33) en de 35-jarige veterane Elissa Steamer (75,33) bleven haar in hun eerste poging echter net voor.

De twee beste rijders in de heat plaatsten zich voor de finale. Het niveau in de heat van Jacobs was dermate hoog dat het duidelijk was dat ook de beste nummer drie uit haar groep zou komen.

Foutloos

In haar derde van vier pogingen slaagde de Nederlandse met een nagenoeg foutloze run erin de score van Steamer, die vier keer eerder goud wist te veroveren op de X-Games, te evenaren. Omdat de score echter niet overtroffen werd, plaatste Steamer zich als vijfde en laatste voor de finale.

Daarin was het de Amerikaanse Marisa dal Santo die met een aantal knappe sprongen een score van 88 punten noteerde en daarmee de winst veiligstelde. Sablone werd tweede (84,33) voor de Braziliaanse Leticia Bufoni (78,00).

De zeventiende editie van de X-Games worden in Nederland op ESPN America uitgezonden.