AMSTERDAM - Bauke Mollema toonde in de dertiende etappe van de Tour de France aan dat hij weer hersteld is van de griep die hem de afgelopen dagen parten speelde. De Groninger kwam als elfde over de streep, in de etappe die werd gewonnen door Thor Hushovd.

"Ik voel me weer wielrenner. Dat was de afgelopen dagen wel anders", aldus Mollema na afloop tegenover de NOS. "Het gevoel was de afgelopen dagen ver weg, maar ik ben er wel doorheen, denk ik."

De Raborenner ontsnapte onderaan de beklimming van de Aubisque uit het peloton. "Mickaël Delage viel aan, dus ik dacht 'ik ga maar mee'. Ik wist wel dat ik niet meer bij de kopgroep kon komen, maar ik wilde me toch even laten zien."

"Mijn benen voelen in ieder geval een stuk beter. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar ik voel me elke dag fitter. Het is toch mooi om in zo'n klim voorop te rijden. Dat geeft wel een kick en meer moraal dan achteraan fietsen. Ik wil me de komende week meer laten zien."

Gilbert

Mollema werd op 25 kilometer voor de streep bijgehaald door de opstomende Belg Philippe Gilbert. "Die was vrij sterk en moet echt een ongelooflijke afdaling van de Aubisque hebben gereden. Hij kwam langszij en ik dacht: 'ik ga mee'."

Voorafgaand aan de dertiende etappe had de Raboploeg de koppen bij elkaar gestoken om de aanpak te bepalen nu Robert Gesink kansloos is voor een goede eindklassering.

Laten zien

"We kijken natuurlijk wat we nog kunnen doen. Het klassement kunnen we vergeten, maar we zijn hier met zeven sterke renners, waarmee we voor een etappezege kunnen gaan. Het doel was vandaag om Laurens ten Dam, Barredo of Sanchéz in een ontsnapping te krijgen."

"Uiteindelijk belandde Maarten Tjallingii in de kopgroep. Dat is niet de ideale man om daarbij te hebben, met de beklimming van de Aubisque, dus dat is wel jammer. We willen ons in ieder geval laten zien en dat is vandaag al een beetje gelukt."