AMSTERDAM - Volgens technisch directeur Erik Breukink van Rabobank voelt Robert Gesink zich steeds beter. Of dat genoeg is voor een aangename kennismaking met het hooggebergte, durft Breukink niet te zeggen.

“Na zijn valpartij van vorige week hadden we problemen, nu gaat het beter. We weten echter niet hoe het zal gaan in de bergen”, zegt hij tegen Cyclingnews.

“Hij heeft in elk geval meer vertrouwen dan enkele dagen geleden. Misschien krijgt hij het lastig in de beginfase van de beklimmingen, maar wij denken dat het goed zal komen.”

Sanchez

Breukink is blij met het goede optreden van Luis Leon Sanchez. De Spanjaard bezet na zijn ontsnapping en ritzege van zondag de tweede plek in het klassement. “Het is fijn dat hij zo kort staat. Een ideale situatie is als hij en Gesink straks vooraan rijden in de bergen.”

“Normaal gesproken is Gesink de betere klimmer en moet Sanchez voor hem werken, maar we zullen zien hoe de koers zich ontwikkelt."

Contador

Breukink verwacht donderdag overigens een aanval van Alberto Contador: “Als hij zich sterk voelt, gaat hij proberen om tijd terug te pakken."

"Valt hij niet aan, dan is dat een teken dat hij zich niet goed voelt. Het wordt een van die dagen die beslissen over de uitkomst van de Tour.”