AMSTERDAM - De bolletjestrui van Johnny Hoogerland staat donderdag in de twaalfde etappe naar Luz Arziden op het spel. Hoewel het nog niet realistisch is de gehavende Zeeuw van voren te verwachten, sluit Hoogerland zelf niets uit.

"Het is misschien inderdaad niet realistisch mij van voren te verwachten", reageerde Hoogerland voor de camera van de NOS. "Maar ja, dromen kan altijd toch."

De renner van Vacansoleil is aan de betere hand. "Het ging minder slecht dan gister", was zijn korte commentaar. Hoogerland werd zondag door een auto van de Franse televisie van de weg gereden en belandde daarbij in het prikkeldraad.

Rabokopman Robert Gesink kon nauwelijks geloven dat hij met zijn verwondingen nog steeds op zijn fiets stapt. "Robert schrok toen we ons aan het omkleden waren", verklaarde Hoogerland. "Hij vroeg zich af hoe ik hiermee kon koersen."

"Tja, ik ben Sjonnie", grapte de nuchtere Zeeuw.

Vertrouwen

Ploegleider Michel Cornelisse heeft vertrouwen in zijn pupil. ''Als Johnny zegt dat hij het gaat proberen, zal ie het ook wel doen."

"Het is afwachten hoe het lichaam reageert, na alles wat hij heeft doorgemaakt, op het zware klimwerk. Hij zal zich zeker niet zonder slag of stoot gewonnen geven.''