LONDEN - "Rafael Nadal is minder goed in vorm dan in voorgaande jaren. Dat zag je al op Queen’s toen hij verloor van Jo-Wilfried Tsonga", zegt Marcella Mesker die voor de NOS op de televisie en op de radio verslag doet van Wimbledon.

“Zowel mentaal als fysiek vind ik Nadal minder overtuigend”, gaat Mesker verder. “En dan heeft hij ook nog die voetblessure die hij opliep in de vierde ronde tegen Juan Martin Del Potro. Het is afwachten hoe het daarmee gaat.”

“Andy Murray speelt daarentegen beter dan tijdens voorgaande Wimbledon-edites. Hij oogt volwassener. En dat hij Nadal kan verslaan heeft hij in het verleden bewezen. In onderlinge duels staat het 11-4 voor de Spanjaard.”

75 jaar

In 2008 en 2010 werd Murray door Nadal uitgeschakeld op Wimbledon. Beide keren verloor hij in straight sets.

Mesker: “Murray is een counterspeler. Hij gaat vanuit de verdediging in de aanval. Dat is een lastig spelletje tegen Nadal, omdat je tegen hem de punten echt zelf moet maken. De Schot had daarom beter Tsonga of Novak Djokovic kunnen treffen. Die spelers liggen hem meer.”

“Ook Nadal speelt vanuit de verdediging, maar doet dat beter dan Murray. Daarom denk ik dat hij wint, al zal het door zijn mindere vorm dit keer niet in straight sets gaan.”

Spannende partij

De prognose van Mesker: “Nadal wint een hele spannende partij in vijf sets. Wel jammer, want voor het toernooi zou het fantastisch zijn als Wimbledon na 75 jaar weer gewonnen wordt door een Brit.”

De partij tussen Nadal en Murray staat vrijdag als tweede halve finale gepland op het centre court. De eerste halve finale tussen Tsonga en Djokovic begint om 14.00 uur (Nederlandse tijd) en wordt live uitgezonden door de NOS.

Ook wedkantoor Unibet denkt dat het verschil tussen Nadal en Murray klein zal zijn. De Spanjaard is wel de favoriet. Een overwinning van hem levert ongeveer 1,5 keer de inzet op. Een zege van Murray is goed voor 2,7 keer de inzet.