AMSTELVEEN - Australië en China hebben hun eerste duel in de verliezerspoule van de Champions Trophy gelijkgespeeld. In het Wagener Stadion hielden de landen elkaar op 2-2. Australië blijft door het gelijkspel koploper in groep waarin vier teams strijden tegen degradatie.

In de openingswedstrijd van de vierde speeldag nam Australië het initiatief. De Hockeyroos, die als enige ploeg in de verliezerspoule drie punten mee mochten nemen uit de eerste poulefase, versierden in de eerste 25 minuten maar liefst vier corners.

Nummer twee (variant op de ingelopen Eastham) en vier (directe push van Jodie Schulz) leverden Australisch succes op.

Antwoord

China kwam laat in de eerste helft met een antwoord. Aanvoerder Hongxia Li zorgde met een rake corner voor de aansluitingstreffer. En de Aziatische ploeg zette door.

Na een evenwichtig begin van de tweede helft belandde een lange Chinese klap bij Weilin Mao. De aanvaller hield het overzicht en bediende haar teamgenoot Lihua Gao op maat: 2-2.

Door dit gelijkspel kan het nog alle kanten op in de verliezerspoule. Australië leidt de dans met vier punten uit twee duels. China volgt met twee uit twee. Engeland (een punt) en Duitsland (nul punten) spelen donderdagmiddag hun tweede duel dat van belang is voor de rangschikking.