De licentie van Pokerroom Fult Tilt Poker is vandaag door de 'Alderney Gambling Control Commission' ingetrokken. Uit een onderzoek van de commissie blijkt dat de pokerroom op verschillende manier handelt in strijd met de regels van de commissie.

Full Tilt Poker is na PokerStars de grootste pokerroom van de wereld en dit besluit heeft ook grote invloed op Nederlandse pokerspelers, die geld hebben staan op deze pokersite.

26 juli vindt er een hoorzitting plaats tegen Full Tilt Poker. De problemen voor de pokerroom begonnen al eerder, toen de Amerikaanse overheid in april besloot om de grootste pokersites op zwart te zetten voor Amerikanen.

Het aantal pokeraars op de pokerroom daalde snel en iedereen wilde zijn geld van de site halen.

Dit gaf echter heel veel problemen, zodat frontman Phil Ivey (foto) besloot om de World Series of Poker niet te spelen.

Daarna spande Ivey een rechtszaak aan tegen Full Tilt Poker, waarna zijn werkgever verklaarde dat de beste pokerspeler van de wereld niet uit solidariteit, maar uit egoïstische motieven de World Series niet speelde.

Nederland
Veel Nederlandse pokerspelers hebben na die vrijdag in april al geprobeerd om hun geld uit te cashen, maar toch zullen veel landgenoten vrezen voor hun tegoeden nu de licentie van Full Tilt Poker is ingetrokken.

Alle cashgames en toernooien op de pokerroom werden vandaag abrupt gestopt zonder mededeling en inloggen is op dit moment niet mogelijk.

Tom Dwan, naast Ivey een van de grote namen van Full Tilt Poker, twitterde vandaag al dat hij helemaal van slag is van het nieuws dat zijn pokersite geen licentie meer heeft.

Hij baalt ervan dat niet alle spelers zijn uitbetaald. Wordt ongetwijfeld vervolgd deze week.