LONDEN - Serena Williams verloor maandag in de vierde ronde met 3-6 6-7 (6) van Marion Bartoli. Desondanks was de titelverdedigster tevreden over haar eerste Grand Slam-toernooi van dit jaar.

“Ik kwam hier niet met het gevoel dat ik zou gaan verliezen”, zei Williams.

“En natuurlijk was ik liever verder gekomen, maar als je kijkt naar de omstandigheden dan heb ik het redelijk gedaan.”

Longembolie

De jongste van de twee Williams-zusjes stapte in juli 2010 in een restaurant in het glas. En in maart 2011 werd ze geopereerd aan een longembolie. Williams speelde daardoor bijna een jaar niet.

Deze maand maakte ze in Eastbourne haar rentree. Het was het enige toernooi dat ze ter voorbereiding op Wimbledon speelde.

“Ik ben blij dat ik hier gespeeld heb. Nu ik ben uitgeschakeld ga ik terug naar huis om nog harder te trainen. Dat mag van de dokter. Ik heb niet gevraagd of ik ook zoveel wedstrijden mag spelen als ik wil, maar dat lijkt me wel.”

US Open

Het is de eerste keer sinds 2008 dat Williams een wedstrijd verliest op Wimbledon. Ook haar zus Venus werd op maandag uitgeschakeld. Serena Williams wil echter niet spreken van het einde van het Williams-tijdperk.

“Ik ben er toch nog? En volgend jaar ben ik er ook weer bij. De komende maanden kan het alleen maar beter gaan. Ik kijk uit naar de US Open. Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik op hardcourt heb gespeeld.”