Jonge internetpokeraars maken er altijd een gewoonte van om de beroemde Phil Hellmuth belachelijk te maken om zijn pokerkwaliteiten, maar de Amerikaan liet de afgelopen dagen zien nog niet versleten te zijn.

Hellmuth leek zelfs op weg naar zijn twaalfde gouden bracelet op de World Series of Poker, maar zijn goede vriend John Juanda voorkwam een sensationele zege van de meest controversiële pokerspeler ter wereld.

In het Rio was het deze week een drukte van belang tijdens de 'heads-up' strijd voor de twaalfde bracelet van Hellmuth of de vijfde van Juanda.

Hellmuth, die zichzelf voornamelijk ziet als specialist in No Limit Hold'em, deed dit in een $10.000 2-7 Draw Lowball toernooi van de World Series of Poker. Een andere spelvorm dus dan het bekende No Limit Hold'em.

Controversie
'The Poker Brat' begon met een grote chiplead met de 1 tegen 1 strijd tegen Juanda, maar moest zich tegen zijn taaie tegenstander toch gewonnen geven.

Juanda won $367.170, Hellmuth moest genoegen nemen met $226.907. Opluchting bij de Hellmuth haters en verdriet bij al zijn fans.

Alle controversie rondom zijn persoonlijkheid heeft de Amerikaan zelf veroorzaakt met zijn onsportieve optredens op toernooien, waar hij tegenstanders na een verlies steevast wegzet als slechte spelers.

Ook de manier waarop hij steevast in een compleet overdreven outfit het Main Event van de WSOP betreedt, wordt hem niet altijd in dank afgenomen.

Blow-ups
Toch verdient de man respect voor zijn prestaties in het verleden en zijn kleurrijke en beroemde 'blow-ups'.

Het is net als met John McEnroe in het tennis. Het was niet altijd goed wat hij deed, maar het was wel leuk om naar te kijken. Lees hier een stuk van een schrijver van PokerNews die het opneemt voor Hellmuth.

Bekijk hier de beroemde tirade tegen Christian Dragomir in de World Series of Poker van 2008.