DE STEEG - Springruiter Maikel van der Vleuten heeft maandag in De Steeg de Grote Prijs van Gelderland gewonnen.

De jeugdige Brabander, onlangs doorgedrongen tot het olympisch kader van bondscoach Rob Ehrens, was met VDL Groep Sapphire de beste in de barrage.

Shane Breen uit Ierland werd met Carmena tweede. De derde plaats was opnieuw voor een Nederlander, Patrick van der Schans met Tum-Tum.

Elf combinaties plaatsten zich voor de extra rondgang. Drie van hen bleven daarin opnieuw foutloos. Uitgerekend op de verjaardag van zijn vader en trainer Eric van der Vleuten was Maikel van die drie ook nog eens de snelste.

Van der Schans

Ook Van der Schans, die als derde eindigde, is een ruiter die het vak van zijn vader leerde. Patrick is de zoon van routinier Wout-Jan van der Schans.

Van der Vleuten junior is bezig aan een succesvol seizoen. Begin deze maand maakte hij in Sankt Gallen deel uit van de nationale equipe die een wedstrijd om de Nations Cup won. Bij een wedstrijd in de Champions Tour in Valencia werd hij derde.

Die successen behaalde hij met Verdi, een ander paard uit zijn stal. Hij drong inmiddels door tot de hoofdselectie van de springruiters, waardoor Van der Vleuten kans maakt op deelname aan de Olympische Spelen van 2012.