TURIJN - Joost Luiten heeft zijn zondag zijn beste resultaat van dit jaar behaald. De profgolfer uit Bleiswijk eindigde als vijfde in het Italiaans Open, een toernooi uit de Europese Tour.

Hij begon de slotdag op Royal Park I Roveri nabij Turijn nog als gedeeld tweede, maar met zijn ronde van 68 kon hij geen gooi naar de zege doen.

Luiten eindigde op 270 slagen, 18 onder par. Het waren drie slagen meer dan Robert Rock. De Engelsman hield een stevige hand op de laatste 18 holes en kwam door een ronde van 67 uit op 267 slagen (-21). Hij verdiende 250.000 euro met zijn triomf. Luiten ving ongeveer 60.000 euro.

Twee golfers deelden de tweede plaats met één slag meer dan Rock. De Deen Thorbjorn Oleson stormde omhoog met een ronde van 62 slagen (-10) en vormde tot de laatste hole nog een bedreiging voor Rock.

Evenals de Brit Gary Boyd, die een kaart met 66 slagen inleverde. Voor Rock was het zijn eerste zege in negen jaar golfen op de Europese Tour.

De Vries

Floris de Vries kon zijn goede optreden in de vierde ronde niet vasthouden en met een ronde van 75 duikelde hij naar beneden in het klassement.

Met zijn totaal van 279 slagen (-9) kwam hij uit op de 44e plaats. Nog achter Tim Sluiter, die dankzij een slotronde van 70 belandde op de 33e plaats met 277 slagen (-11).