AMSTERDAM - De voorsprong is maar minimaal, maar met nog een ronde te spelen is het nog altijd Robert Karlsson die op kop gaat in Memphis.

Met nog maar een paar holes te spelen zag het er niet naar uit de de Zweed met de kleinst mogelijke voorsprong naar de laatste ronde zou gaan.

Karlsson ging tegen het einde van de ronde nog altijd comfortabel aan de leiding maar met een bogey-bogey slot zorgde hij er eigenhandig voor dat de rest van het veld nog hoop mag koesteren.

De eerste uitdager is Harrison Frazar. De bijna veertigjarige Amerikaan kwam na een 64 op -10 voor de wedstrijd uit en volgt Karlsson daarmee op slechts één slag (-11).

Frazar - sinds 1998 op Tour maar nog altijd wachtend  op zijn eerste zege - maakte slechts een bogey en kende bovenal een sterk slot met drie birdies op de laatste vier holes.

Goede score

Frazar weet dat hij op de slotdag opnieuw een goede score binnen zal moeten brengen. Koploper Karlsson voelt zich zo goed thuis op TPC Southwind dat hij de afgelopen zeven rondes louter scores in de zestig binnenbracht.

"Ik kijk uit naar de laatste dag", reageerde Karlsson dan ook na afloop van zijn ronde. "Ik ga in de laatste groep de baan in en heb alle kans gewoon lekker te gaan golfen", was hij nuchter over de winstkansen in het toernooi dat hij vorig jaar nog in een play-off verloor.