Willem II is dan wel gedegradeerd, op het voetbal poker gala zondag in hotel the Dylan in Amsterdam excelleerde juist Ricardo Ippel van de Tilburgse club aan de pokertafel.

Bekende (oud)-profvoetballers als Denny Landzaat, Ron Vlaar, Frank Demouge, Willy Overtoom, Richard Witschge, Regi Blinker en Winston Bogarde pokerden tegen elkaar voor het goede doel en Ippel bleek de beste pokeraar onder de voetballers.

De profvoetballer mag 10 duizend euro overmaken naar zijn goede doel NCFS, deze stichting zet zit in voor een beter leven voor mensen met taaislijmziekte.

Oud-international Winston Bogarde was samen met Ippel de enige overgebleven voetballer tussen fanatieke pokeraars die zich online hadden gekwalificeerd voor het event.

Om het de voetballers nog moeilijker te maken, was de bekende professionele pokerspeler Marcel Luske ook van de partij, net als voormalig topsporters Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter.

Vooral Luske bleek een vertrouwde mentor voor de profvoetballers, die na hun uitschakeling snel aan een nieuwe tafel gingen zitten om naar de tips van de nestor van het Nederlandse poker te luisteren.

Willem II-speler Ricardo Ippel wist na een spannende heads-up strijd qualifier Nadia uit Amsterdam te verslaan.

Ippel zei achteraf: "Ik had echt niet verwacht dat ik uberhaupt kans maakte om dit toernooi te winnen. Het is voor het eerst dat ik zo'n pokertoernooi speel."

Sluiter was onder de indruk van het niveau van de profvoetballers: “Het pokerniveau van de Eredivisie is toch een stuk hoger dan ik had verwacht.”