AMSTERDAM – De Vancouver Canucks zijn goed begonnen aan de halve finale in de Western Conference van de NHL play-offs. Er werd donderdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van de Nashville Predators.

De Canucks hadden in de eerste ronde met veel moeite de regerend kampioen Chicago Blackhawks uitgeschakeld, maar kwamen fris voor de dag.

De nummer één van het reguliere seizoen geldt als de grote favoriet om de finale van de play-offs te bereiken en maakte die favorietenrol waar.

De Predators werden het eerste kwart helemaal weggespeeld. De ploeg uit Nashville had het aan de Finse goalie Pekka Rinne te danken dat het 0-0 bleef. Hij noteerde maar liefst 16 reddingen.

Verdiende voorsprong

De tweede periode gaf hetzelfde spelbeeld. De Canucks zochten de aanval en de Predators hielden tegen. Christopher Higgins wist na twaalf minuten Rinne toch te passeren en zette de ploeg uit Vancouver op een verdiende voorsprong.

Pas na de tegengoal kropen de Predators uit hun schulp en zochten ze de aanval. Via powerplay-situaties kregen ze enkele kansen, maar Roberto Luongo toonde zich een goede goalie. Hij kreeg vrijwel de gehele wedstrijd niets te doen, maar hield zijn doel met enkele knappe reddingen in het derde kwart schoon.

Nashville-coach Barry Trotz was niet te spreken na de nederlaag van zijn ploeg. ''De grootste teleurstelling die je kan hebben is als je denkt de strijd aan te gaan met de jongens, maar ze het volledig laten afweten. We staan in de halve finale. Dit is onacceptabel.''

De volgende wedstrijd in de best-of-seven serie is zaterdag in Vancouver.