AMSTERDAM – De San Jose Sharks zijn maandagavond doorgedrongen tot de halve finale van de NHL play-offs in de Western Conference. Joe Thornton zorgde in de verlenging tegen de Los Angeles Kings voor de winnende goal.

De Sharks wonnen daardoor met 4-3 en stuurden de Kings naar huis.

Het eerste kwart werd er nog niet gescoord, maar daarna brandde de wedstrijd los. Kyle Wellwood opende de score voor de Sharks. Justin Williams deed wat terug, maar Jason Demers zette de ploeg uit San Jose opnieuw op voorsprong.

Het derde kwart kwamen de Kings weer achter, maar Trevor Lewis scoorde de gelijkmaker en dwong een verlenging af. Daarin bleek het schot uit de draai van Thornton beslissend.

''Er zijn deze play-offs al veel rare dingen gebeurd voor de doelen. Ik stond deze keer gelukkig op de juiste plek'', zei de matchwinner na afloop.

Lightning winnen

De Tampa Bay Lightning hebben een beslissend zevende duel in de NHL play-offs afgedwongen. Dankzij de 41-jarige goalie Dwayne Roloson werd er met 4-2 gewonnen van de Pittsburgh Penguins.

Het laatste duel wordt woensdagavond gespeeld in Pittsburgh, waar de Lightning in het reguliere seizoen al tweemaal zegevierden.

De Penguins kwamen in het eerste kwart nog wel op voorsprong via Pascal Dupuis, maar daarna namen de Lightning het heft in handen. Goals van Steve Downie en Ryan Malone in het derde kwart bezorgden de ploeg uit Tampa de zege.

''In de play-offs moeten doelmannen uitblinken en dat deed Roloson tegen Pittsburgh'', aldus Lightning-coach Guy Boucher.