MIAMI - Miami Heat heeft zich maandag door een zege van 98-90 op Atlanta Hawks verzekerd van de tweede plaats in de Eastern Conference van de NBA. LeBron James nam met 34 punten en 10 rebounds de sterrenploeg uit Miami aan de hand.

Heat profiteerde van de nederlaag van Boston Celtics. Die ploeg verloor in de verlenging van Washington Wizards met 95-94.

De Celtics eindigen daardoor als derde in de Eastern Conference. Chicago Bulls is bovenaan geëindigd. In de NBA is nog één reguliere speelronde te gaan voor de play-offs beginnen.

Mavericks

Dallas Mavericks passeerde Los Angeles Lakers in de stand van de Western Conference en klom naar de tweede plaats achter koploper San Antonio Spurs. De ploeg won na verlenging met 98-91 van Houston Rockets en de Duitser Dirk Nowitzki was uitblinker met 23 punten en 12 rebounds.

Francisco Elson won met zijn ploeg Utah Jazz met 90-78 van New Orleans Hornets. De Rotterdammer draafde ruim 12 minuten op en maakte 2 rebounds en 6 punten.

Gadzuric

Dan Gadzuric leed een ietwat schlemielige nederlaag met de New Jersey Nets. D.J. Augustin van tegenstander Charlotte Bobcats maakte één seconde voor het eindsignaal de winnende worp: 105-103.

Hagenaar Gadzuric begon in de basis bij de Nets en viel vooral op met 8 rebounds. De ploegen van de Nederlanders zijn overigens uitgeschakeld voor de play-offs.