HARDELOT - Wout-Jan van der Schans heeft zondag de Grote Prijs van Hardelot (Frankrijk) op zijn naam geschreven. De ervaren springruiter uit Nijkerk stuurde Eurocommerce Seoul ook in de barrage onberispelijk over de hindernissen.

Met een eindtijd van 37,50 troefde hij bovendien alle concurrenten af. Dat leverde hem een cheque van 15.680 euro op.

Van der Schans versloeg in de beslissende omloop de Fransen Nicolas Delmotte (Luccianno) en Patrice Delaveau (Nayana). Harrie Smolders (Regina Z) eindigde door een springfout als achtste.

GP Lummen

Tim Hendrix is op de slotdag van het concours hippique van Lummen (België) derde geworden in de Grote Prijs. De springruiter uit Baarlo bleef met de 9-jarige KWPN-merrie Vita R ook in de barrage foutloos, maar zijn eindtijd van 42,60 seconden was niet genoeg voor de hoofdprijs van 5750 euro.

Die ging naar Alexander Butler met hengst Will Wimble. De Ier was meer dan een halve seconde sneller dan zijn landgenoot Shane Carey (Lancero). Hendrix gaf 2,65 toe. De Limburger moest zich tevreden stellen met 3750 euro.

Maaike ten Berg-Bijlsma mocht met Uncle Berry ook terugkomen voor de extra omloop. Haar eindtijd van 38,93 was top, maar het tempo ging ten koste van de zorgvuldigheid. Ze liep twaalf strafpunten op.