AMSTERDAM - De achttiende speelronde bracht het eerste punt na de winter voor Hurley en leverde Laren een play-off-ticket op. Zoals altijd alle resultaten en gevolgen op een rijtje.

Den Bosch- Amsterdam 2-0 (0-0)
Den Bosch laat de hockeywereld zien dat het wel degelijk toppers kan winnen. Nadat vorig week met SCHC werd afgerekend, ging ook Amsterdam zondag voor de Bossche bijl. De beslissing viel pas in de slotfase, toen Lieke Hulsen en Sabine Mol kort na elkaar toesloegen. Den Bosch was al geplaatst voor de play-offs en verstevigt de eerste plaats. Amsterdam moet nog een weekje wachten voordat het zich officieel kan plaatsen voor het competitietoetje.
>> klik hier voor de details

Hurley- SCHC 2-2 (2-1)
Hurley verraste, zoals het dat zo vaak deed in de eerste seizoenshelft. Tegen het grote SCHC werd in het Amsterdamse Bos een gelijkspel afgedwongen. Het is het allereerste puntje na de winterstop voor de promovendus, die ondanks het knappe resultaat zakt naar de negende plaats. SCHC kan de play-offs bijna niet meer ontgaan.
>> klik hier voor de details

Oranje-Zwart- HDM 0-0 (0-0)
Middenmoters Oranje-Zwart en HDM eindigden zoals ze begonnen, met de brilstand op het bord. Tess Meuleman is de enige die haar naam terug kan vinden op het wedstrijdformulier. De middenvelder van HDM haalde een gele kaart. Beide teams kunnen de focus leggen op volgend seizoen; de play-offs zijn onbereikbaar en ook met de strijd om de onderste plaatsen hoeven OZ en HDM zich niet bezig te houden.

HGC-Kampong 0-3 (0-2)
Voor de tweede keer in vijf dagen pakt Kampong een driepunter tegen een Haagse ploeg. Woensdag won de ploeg van Derk Marijnen met 2-0 van HDM, vandaag werd hekkensluiter HGC met 3-0 geklopt. Talent Roos Drost scoorde tweemaal. Door de zege kan de Utrechtse formatie de gevarenzone momenteel achter zich laten. Voor HGC wacht volgende week de wedstrijd van het jaar tegen directe concurrent Klein Zwitserland
>> klik hier voor de details

Laren- Rotterdam 5-1 (2-0)
Laren is de tweede ploeg die zich plaatst voor de play-offs. De Gooise ploeg boekte een reguliere zege op het laaggeklasseerde Rotterdam. Lang stond Laren met 2-0 voor, maar in de slotfase gaf de vice-kampioen nog even extra gas en liep uit naar 5-0. Vivian Kowalski redde de eer voor Rotterdam. De ploeg uit de havenstad staat na vandaag nog steviger op de gevreesde tiende plaats. De play-outs komen iedere week dichterbij voor interim-coach Robbert Paul Aalbregt en zijn vrouwen.
>> klik hier voor de details

Pinoké- Klein Zwitserland 2-1 (1-0)
De vrije val van Pinoké is voorbij. De 'Steekneuzen' verloren vijf duels op rij, waardoor de rode streep gevaarlijk dichtbij kwam. Tegen nummer elf KZ kwamen de Amsterdamse vrouwen binnen een kwartier op voorsprong via Sophie Klooster. De Zuid-Koreaanse Han Hye-Lyoung besliste het duel na rust: 2-0. Alessia Padalino maakte in de slotminuut nog een Haagse treffer, maar die was louter voor de statistieken. KZ gaat de clash met de buren van HGC in met een punt voorsprong.
>> klik hier voor de details