AMSTERDAM - De negentiende speelronde van de Rabo Hoofdklasse mannen zit erop. Alle uitslagen en gevolgen kort op een rij.

Kampong – HDM 6-1 (2-0)
Voor eigen publiek speelde Kampong zich dankzij een trefzekere Quirijn Caspers zo goed als veilig. De Utrechtse ploeg, die in de winterstop nog aan de play-offs dacht, liet tegen HDM zien dat het klasseverschil tussen beide teams groter is dan de posities op de ranglijst doen vermoeden. HDM blijft elfde, de strijd met nummer laatst Tilburg gaat onverminderd door. 
>> klik hier voor de details

Den Bosch – Tilburg 0-0 (0-0)
Tilburg loopt weer een puntje in op HDM en Den Bosch weet nu bijna zeker dat het plaats tien, en dus de play-outs, niet meer gaat ontlopen. Meer is er niet te melden over deze Brabantse derby.
>> klik hier voor de details

Oranje-Zwart – Bloemendaal 0-1 (0-1)
Youngster Roel Bovendeert was de matchwinner in de topper van deze speelronde. Bloemendaal kan de eerste plaats in de reguliere competitie bijna niet meer ontgaan, Oranje-Zwart weet dat er nog werk aan de winkel is; de broodnodige topvorm voor de Euro Hockey League en de play-offs is er nog niet bij de Eindhovenaren. 
>> klik hier voor de details

Rotterdam – Laren 4-4 (1-2)
Luke Doerner schoot weer eens met scherp voor Laren, en dat gold ook voor Rotterdammer Roderick Weusthof. Maar beide strafcornerspecialisten konden hun ploeg de zege niet schenken. Nummer zes Laren is officieel veilig, nummer drie Rotterdam is bijna geplaatst voor de play-offs.
>> klik hier voor de details

HGC – Amsterdam 1-4 (0-0)
Floris Evers moest er in de tweede helft aan te pas komen om de ban voor Amsterdam te breken. Na de zevende seizoenstreffer van de hangende spits liep de score snel op. Amsterdam is hard op weg naar de play-offs, HGC zakt naar de negende plaats en moet nog altijd vrezen. Hoewel, het gat met de rode streep is vier punten.
>> klik hier voor de details

SCHC – Pinoké 1-6 (0-2)
Pinoké heeft de play-offs nog niet helemaal op uit het hoofd gezet. Maar de Steekneuzen willen vooral graag laten zien dat ze de best of the rest zijn. Dit maakte dat SCHC in Bilthoven weinig in had te brengen. Pinoké blijft nummer vijf, SCHC voert nog altijd het rechterrijtje aan.
>> klik hier voor de details