BERLIJN - Yuri van Gelder is tevreden met zijn zesde plaats op de Europese kampioenschappen turnen in Berlijn. “Dit is een stap in de goede richting.”

“Het was lekker om weer tussen al die gasten te staan", vertelde Van Gelder tegenover NUsport.

“Het niveau was ontzettend hoog. Met de zesde plek ben ik daarom best blij. Als ik na de afsprong meteen stil had gestaan was ik zelfs derde geworden.”

Met zijn score van 15,475 was de 27-jarige ringenspecialist niet helemaal tevreden. “Blijkbaar moet ik mijn naam nog zuiveren bij de juryleden.”

Mooie toekomst

Van Gelder deed in Berlijn voor het eerst sinds twee jaar weer mee op een groot toernooi. In de zomer van 2009 werd hij geschorst wegens cocaïnegebruik en voorafgaand aan de WK in 2010 ging hij ten onder aan faalangst.

“Ik wil liever niet terugkijken op Rotterdam. Dit toernooi heb ik weer genoten. Ik voelde me heel relaxt. Het is mooi weer bezig te zijn.”

Perspectief

“Deze zesde plaats is een mooi begin van een mooie toekomst. En voor iedereen die mee heeft afgeschreven is dit een dikke vinger.”

“De komende maanden moet ik meer wedstrijden gaan turnen. En meer aan kracht winnen. In het verleden heb ik vaak genoeg bewezen waartoe ik staat ben.”