AMSTERDAM - HGC ging woensdagavond voor de derde keer op rij onderuit. Ook koploper Bloemendaal ging tegen de Gazellen met de zege (2-0) aan de haal. Ondanks de nederlaag had coach Dirk Loots na afloop een trots gevoel.

"We moesten ten opzichte van de wedstrijd tegen Laren een stapje zetten", vertelt Loots. "Dat klinkt misschien vaag, maar ik wilde nog meer hockey zien. Meer energie en lef erin. Dat hebben ze gedaan."

"We kregen aardige kansen, maar hebben onszelf niet beloond. We moeten dit volhouden en hard blijven werken, dan gaan die ballen er vanzelf een keer in. Maar dit is net zo'n fase dat het net even niet meezit. Iedereen die ooit aan sport heeft gedaan, weet waarover ik het heb."

Klasse

Het verschil zat ‘m woensdag in de efficiëntie, stelt de interim-coach van de Wassenaarse ploeg. "En Bloemendaal is ook gewoon een ploeg met klasse. Ik heb aanvallen gezien, dat was om mijn vingers bij af te likken."

"Toch hebben we ze behoorlijk weten te ontregelen. De spelers zitten in de kleedkamer ook met de kop omhoog. Ze hebben alles gegeven. Daarom sta ik hier toch met een trots gevoel."