AMSTERDAM - De mannenteams van de Rabo Hoofdklasse kwamen woensdagavond allemaal in actie. Amsterdam won de derby van Pinoké met 2-5.

HGC - Bloemendaal 0-2 (0-1)

Eind vorig seizoen was de Roggewoning nog het trotse strijdtoneel voor de finale van de play-offs om de landstitel, maar dit keer was de wedstrijd tussen thuisclub HGC en landskampioen Bloemendaal slechts een simpel woensdagavond-duel tussen de kwakkelende nummer acht en de koploper van de Hoofdklasse. De koploper won, al was het met enige moeite.

>> Klik hier voor de details

Oranje-Zwart - Tilburg 4-1 (2-1)

Het ging wederom niet van harte in Eindhoven, waar OZ opnieuw een moeizame overwinning boekte. Het vooraf schijnbaar eenvoudig te winnen Brabantse onderonsje met degradatiekandidaat Tilburg bleek toch een lastige kluif. In de laatste tien minuten werd het duel pas beslist via doelpunten van Lucas Judge en Jelle Galema.

>> Klik hier voor de details

SCHC - Laren 3-2 (0-1)

Pedro Ibarra was de grote man in Bilthoven. Met twee rake strafcorners in de laatste tien minuten draaide de Argentijn het middenmoot-duel eigenhandig om tot een overwinning voor SCHC. Een belangrijke, want de komende weken wacht een zwaar programma. Toch hoeven de mannen van Adel Fuentes zich geen echte zorgen meer te maken over lijfsbehoud.

>> Klik hier voor de details

Den Bosch - Kampong 3-3 (1-2)

De Bossche mannen hebben een mooie kans gemist om weer even aan het degradatie-moeras te ontsnappen.

Knap werd een 2-1 achterstand in de tweede helft omgebogen tot een 3-2 voorsprong, dankzij twee treffers van Matthijs Brouwer, maar in de allerlaatste minuut kreeg de ploeg van Reinoud Wolff alsnog het deksel op de neus. Zondag een nieuwe kans: als HDM op bezoek komt.

>> Klik hier voor de details

Pinoké - Amsterdam 2-5 (1-4)

Amsterdam is on fire. Afgelopen zondag wist de ploeg het doel al makkelijk te vinden tegen laagvlieger Den Bosch (9-2). En ook nu werd er volop gescoord in het belangrijke Amsterdamse onderonsje met Pinoké, dat nu cruciaal terrein verliest in de strijd om de play-offs.

Met zeven verschillende doelpuntenmakers zagen de toeschouwers in het Amsterdamse Bos ongetwijfeld een veelzijdig potje tophockey.

>> Klik hier voor de details

Rotterdam - HDM 2-0 (2-0)

Dit keer geen stuntje voor HDM. Eerder dit seizoen won de Haagse ploeg wel het thuisduel met Rotterdam, maar dit keer brachten Simon Child en Jeroen Hertzberger al snel een einde aan de aspiraties van de rode lantaarndrager. Al werd het tien minuten voor tijd nog even spannend dankzij een treffer van Mark Otto. Maat opnieuw geen punten voor HDM.

>> Klik hier voor de details

> Bekijk hier de actuele stand in de Rabo Hoofdklasse voor mannen