AMSTERDAM - Luke Doerner was zondag opnieuw goud waard voor Laren. Het Australische fenomeen slingerde twee corners en een strafbal erin, wat zijn ploeg een 3-2 zege opleverde op HGC.

Doerner doet zelf betrekkelijk luchtig over zijn grote aandeel in de zege van zijn ploeg. Van een 'man of the match-titel' wilde de verdediger weinig weten.

''Ik heb niet zo heel veel hockey bijgedragen zondag'', vertelt Doerner. ''En inderdaad, bij corners doe ik wat me gevraagd is.''

Omdraaien

Uiteindelijk liep het zondag, dankzij de scoringsdrift van Doerner, met een sisser af voor Laren. Want het begin van de Gooise ploeg was slecht, zag ook de verdediger.

''Het leek wel of een aantal spelers in de verdediging dacht dat ze aanvallers waren. Helaas kwamen we snel op een 2-0 achterstand. Maar gelukkig creëerden we genoeg kansen en konden we de wedstrijd omdraaien.''

Play-offs

Doerner herstelt nog van een teenblessure. De 'Kookaburra' trainde vorige week voor het eerst volledig mee met de formatie van Roelant Oltmans, die nog een minieme kans maakt op de play-offs.

''Mathematisch kan het nog'', weet Doerner. ''Maar laten we ons gewoon maar bezighouden met de laatste zes wedstrijden. Als we die allemaal winnen, kunnen we in mijn ogen nog steeds spreken van een succesvol seizoen.''

Doerner en co kunnen woensdagavond hun eerste stap zetten in hun serie van zes. Laren gaat op bezoek bij mede-middenmoter SCHC.